Snarveier

Ålesund ble for sterke

NM CUP 2014: NM 1.Runde

Bergsøy - Ålesund 0-5 (0-2)

0-1 Akeem Latifu (18), 0-2 Michael Barrantes (22), 0-3 Tor Hogne Aarøy (49), 0-4 Henrik Bjørdal (66), 0-5 Tor Hogne Aarøy (76)

24.04.2014 - Bergsøy Stadion

Isak Husøy

Even Myrheim

1247 tillskuerar

Andreas Kurseth Bergsøys bestemann

Det var duket for en festdag da Bergsøy tok imot selveste Aalesund på Havila Stadion i Fosnavåg torsdag kveld. Sola skinte og fotballglade herøyværinger fylte tribunene.

Jevnspilt første kvarter
Første del av kampen ble en jevnspilt affære. Bergsøy la seg lavt, og gjorde det vanskelig for AaFK-spillerne. De slet med å spille seg gjennom et kompakt BIL-forsvar, som jobbet iherdig.

Den første sjansen kom etter ni minutter, da Barrantes kunne fyre løs etter en corner. Ballen falt ned på rundt 15 meter, men costaricaneren blåste ballen over målet. Like etter fikk Bergsøy en kjempesjanse, da Jose Peralta ble spilt fri. Han skjøt imidlertid midt på Sten Grytebust, som fikk slått ballen ut til corner.

Da det var spilt 19 minutter kunne endelig AaFK-supporterne puste lettet ut, da Akeem Latifu sendte laget i ledelsen. Etter litt klabb og babb etter en corner, fikk nigerianeren ballen på rundt 20 meter. Han banket ballen i lengste hjørnet. En vakker scoring.

Etter målet virket det som om piffen gikk litt ut av Bergsøy-laget. Aalesund-spillerne fikk gjøre som de ville, og Jo Nymo Matland ble gang på gang spilt opp på venstrekanten.

Etter 20 minutter var det nettopp han som spilte fri Henrik Bjørdal på venstrekanten. Han skjærte inn i straffefeltet, men fra skrått hold skjøt han midt på Bergsøy-keeper Nerijus Marcinkevicius. Like etter fikk Aalesund frispark ca 20 meter til høyre for BIL-målet. Jo Nymo Matland var genial da han sendte en lav ball inn i feltet. Der sto Michael Barrantes helt alene, og kunne enkelt bredside ballen i mål.

Etter 2-0-målet roet kampen seg ned, og AaFK virket å ha full kontroll. Bergsøy spillerne kjempet hardt, og kampen jevnet seg mer ut. Likevel måtte Bergsøy gå til pause med 0-2 i sekken.

Etter pause tok Aalesund kontrollen i matchen igjen. Allerede fem minutter etter sidebytte hadde AaFk fått tre hjørnespark, hvor det siste ga avkastning. Da slo Jo Nymo Matland inn, og fant hodet til Tor Hogne Aarøy. Han headet enkelt inn 3-0 for tangotrøyene.

Like etterpå fikk Aarøy en ny sjanse, men på åpent mål greide ikke den høyreiste angriperen å sette ballen i mål. Etter 22 minutter av andreomgang kunne AaFK-supporterne nok en gang juble. Fra skrått hold til høyre for Bergsøy-målet, bredsidet Henrik Bjørdal inn ballen. Pent gjort av unggutten, og dermed sto det 4-0 til AaFK.

Aalesund fortsatte dominansen, og nok en gang fikk Bjørdal sjansen. Han fikk stå alene på 16-meterstreken, men ballen skle av venstrefoten og skuddet gikk like utenfor Bergsøymålet.

Da 75 minutter var spilt på Havila Stadion, fikk Elias Dahlberg endelig sin offisielle debut i den oransje trøya. Han var ikke på banen i mange sekunder før det nok en gang ble nettsus for laget fra jugendbyen.

Sakari Mattila sendte en lekker gjennombruddspasning med utsiden av foten til Barrantes. Han kom skrått inn i 16-meteren, og sendte et lavt innlegg inn mot Aarøy. Han satte ballen enkelt inn bak Marcinkevicius, og dermed var det 5-0 til Aalesund.

Like etterpå kombinerte AaFK nok en gang fint, og Barrantes ble spilt gjennom. Han satte ballen i mål, men det ble annullert for offside.

Aalesund var flere ganger farlige frempå, blant annet ved Barrantes som chippet en ball like utenfor og Tremaine Stewart som upresset skjøt langt over fra straffemerket. Likevel ebbet kampen til slutt ut i 5-0-seier til oransje-trøyene. En god kamp, som sender oransje-trøyene videre til andre runde i cupen.