NM CUP 1979:

NM 3.runde mot Rosenborg

Bergsøy - Rosenborg 1-3 (1-3)


Asbjørn Myklebust

25.07.1979
Bergsøy Stadion

Arne Thrana,Rival

1500 tillskuere


Vedlegg til kampen


Kampbilde


Vestlandsnytt


Avisa SA


Avisa SA


Lagbilde 1


Lagbilde 2


Lagbilde 3


Avisa SA


Avisa SA
Harald Thorseth


Arbeideravisa


Avisa SA


Avisutklipp


Avisutklipp
Avisa SA


Avisutklipp
Avisa SA

Kampreferat

Onsdag 25.juli 1979 skulle Bergsøy møte sjølvaste Rosenborg til 3.runde av NM. Fotballfeberen raser på Sunnmøre.

-"- Uansett resultat, å få spille mot Rosenborg er en fantastisk fin oppmuntring for laget og fotballpublikum her ute. Rosenborg er vel det beste laget som har spilt her ute."

(Bergsøy-Oppmann Olaf Brathaug)Olaf Brathaug er foran kampen ikke i tvil om at publikumsrekorden på 1800 kjem til å ryke mot Rosenborg, men 1500 personar laga likevel ei god ramme rundt kampen denne dagen. Det var ikkje forventa så store endringar på laget som møtte Ørsta i sist kamp, det var spelarane med alder i parantes:

John Magne Johannesen (21), Bjørn Myklebust (23), Øyvind Møller (18), Bård Ottesen (19), Kjetil Goksøyr (19), Trond Paulsen (18), Kjartan Paulsen (22), Kjell Rønnestad (25), Egil Vike (22), Fred Frantzen (26), Svein Arne Møller (22).

Snittalderen på laget er ca 21 år, og Bergsøy blir omtalt som "juniorlaget". Trener på Rosenborg gleder seg til denne kampen, men sier han frykter Bergsøy. Nils Arne Eggen kjenner også Bergsøyspelar Fred Frantzen fra sin tid som trener på ungdomslandslaget, og sier til avisen SA at han husker Frantzen var aktuell for laget den gangen og går ut ifra at han fortsatt er en målfarlig herremann.

-"- Jeg har store sommerfugler foran onsdagens kamp i Fosnavåg. Jeg tror at Bergsøy eller hvilket som helst norsk 3.divisjonslag kan slå hvilket som helst lag i 1.divisjon. "

(Rosenborg Trener Nils Arne Eggen)Bergsøy har som kjent hatt en spennende veg i Norgesmesterskapet for å komme til den tredje runden. Etter 3-3 på heimebane mot Rollon måtte laget ut i returkamp borte før avgjerdsla kom i ekstraomgangane då Kjartan Paulsen sendte av gårde eit skudd frå 25 meter. I den andre runden var det Ørsta som kom på besøk til Fosnavåg, der Bergsøy vann 3-1 etter mål av Fred Frantzen (2) og Kjell Rønnestad. Det er nok venta at Rosenborg blir mykje tøffare motstand for eit Bergsøylag som aldri har kome lenger i NM enn akkurat tredje runde. Olaf Brathaug er iallfall klar på at Bergsøy uansett ikkje er slått på forhånd. Unggutane har kome for fullt denne sesongen, og mange ser på Bergsøy som det neste storlaget på Sunnmøre.

-"- Rosenborg er en populær klubb her ute i havgapet, og vi vet om mange her i distriktet som har lagt om ferieplanene for å kunne være her og se kampen. "

(Fotball formann Per Worren)Med tre gode spillere på benken på grunn av skade var bergsøy svekket allereie før kampstart. Lysere ble det ikke da Kjell Rønnestad var uheldig å beine et Rosenborginnlegg i eige nett allereie etter to minutter. Det var Jørgen Sørlie som la innlegget som virket ufarlig, men som uheldigvis endte opp i vinkelen.

Hovedserie toeren kom igjen i forrykende tempo, og i den første tredjeparten av omgangen var heimeforsvaret ofte på gyngende grunn. Men etter hvert kom Bergsøy litt mer med i spelet. Fred Frantsen var ofte med i forarbeida. Men då Bergsøy hadde starta å spele bedre så kom "trollungane" opp på kontra. Dårlig markering bak hos Bergsøy og et innlegg ekspedert av Viggo Sandmoen førte RBK opp til 2-0 etter 31 minutter.

Bergsøy svarte så med ein gang. Fred Frantsen som før kampstart fekk SA-pokalen som beste 3.divisjonsspiller ifjor, driblet seg forbi både back og keeper før han gav pasningen til Asbjørn Myklebust som nettet fra 5-6 meter. Det var då liv i publikum, men det varte bare i ti minutter. Jørgen Sørlie mottok ei pasning frå høgre signert Svend Didrichsen- og plasserte i hjørnet. Bergsøy keeperen var dekt og kunne gjere lite ved dette høvet, men det løse skuddet fra 16 meteren passerte flere forsvarere før det endte i mål. Målet var nesten like unødvendig som selvmålet. Ingenting å si på pauseresultatet, men Kjell Rønnestad var nære på å score ved en situasjon. Keeper Rise måtte strekke seg for å redde med fingertuppene.

Anført av innbytter Knut Igesund leverte heimeforsvaret bedre og roligere spill etter pause. Vanskelig å si om det var fordi at RBK slappet mer av eller om det var Bergsøy som fikk mer fasong på spillet. Men Bergsøy skapte iallfall flere store sjanser. Fem minutt etter pausen reddet Svein Grøndalen på streken etter at Asbjørn Myklebust hadde heddet over keeperen. Like etter heddet han etter corner, og keeper måtte strekke seg i full lengde. Senere var Myklebust frampå igjen, denne gangen alene med keeper, med mål ble det ikke.

Det var en kamp karakterisert av vekslende spill, og Bergsøy gikk ned med flagget til topps. Brødrene Kjartan og Trond Paulsen gjorde en solid jobb på midtbanen. Fred og Asbjørn gjorde sine saker bra på topp. Og midtbanen ble styrket da Bård Ottesen ble flyttet fram mens Knut Igesund kom inn bake.

-"- Med litt flaks kunne vi fått etpar scoringer til, men det må heller ikke stikkes under stolen at Rosenborg hadde mange gode tilbud. 3-1 gir et noenlunde rettferdig bilde av det som skjedde."

(Bergsøytrenar Bjørn Prytz)


-"- Bergsøy var eit sympatisk bekjentskap, guttene jobbet godt og viste disiplin. Knut Igesund er ein virkelig stor forsvarsspiller."

(Nils Arne Eggen)Rosenborgs beste var venstre-back Tor Robert Johansen. Offensiv samtidig som han stoppet godt. Steinar Nilsen var god og teknisk, og Viggo Sandmoen var best av angriperne.

Bytter; Knut Igesund 45 minutt for Kjell Rønnestad
Jack Pettersen 6 minutt for Trond Paulsen.


1415 KampreferatKampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

(Tom)
Lite info i kampreferat