Kampreferat 2002:

Kvalifisering til opprykk til 2.divisjon

Averøykammeratane - Bergsøy 5-0

1-0 Leif Inge Hoseth (11), 2-0 Vegard Bøe (35), 3-0 Dan Kronborg (49), 4-0 Jan Erik Hoset (75), 5-0 Rune Sundsøy (83)

Bilde

Så blei det ikkje opprykk iår. Sammenlagt 1-6, og målet vi scåra var sjølmål. Så det ser ut som det beste laget fekk sjansen i 2.divisjon.

For vi vil da ikkje framstå som dårlige tapara, og det er vi heller ikkje. Dei var meir tekniske, og scåra mange fleire mål. Men vi følte oss litt svikta av dommaren i enkelte situasjoner. Synest vi fekk et godt tak på Averøy i starten. Første kvarteret hadde vi sjanser nok til å lede både 1-0 og 2-0. Men når det ikkje er stang inn i den eine enden av bana, så kan det ofte skje på den andre enden.

Rune pressa en forsvarer, Frank tackla og fekk ballen, sentra gjennom til Steffen som prøvde å lobbe ballen over en utrusande keeper. Men keeperen vann duellen. Og tapte aldri en duell resten av kampen heller. Første gang Bergsøy har gått mållaus av bana iår. Men sjansane var der i starten. Børge kunne scora, Frank hadde et skudd frå 16-meter, men alle forsøk vart for svake. Derimot sjokkerte Ak med å scåre på en corner i Bergsøys gode periode. I en situasjon der dei fleste Bergsøyspelara ropte etter frispark, og følte Løseth i målet ble holdt i drakta. Videre ville vi ha både straffe og også frispark rett før gjennomløpninga til 2-0 målet. Og vi følte 2-0 til pause var surt. (Bildet; Kapteinane på kvart sitt lag. Arve Leine grattulerer Averøykameratane med opprykket)

I andre omgang trengte vi et tidlig mål for å få opp gøtsen, men det som skjedde var at Martin Løseth måtte felle en spelar som var på vei igjennom. Utfallet blei rødt kort og straffe. Det røde kortet var greit, men to ting reagerar vi på uansett.

1) Det virka som dei fekk fordel og bomma på mål før dommaren bestemte seg for å blåse straffe + utvisning.
2) Situasjonen var trulig utanfor 16-meteren.

Når Løseth blei utvist så kom Knut Erik Håheim inn, og Steffen Kvalsund blei bytta ut. Kampen var i realiteten over. Og no har det heller ikkje blitt nemnt at en Ak spelar fekk gult kort for å få Karl Bjarte ut av kampen med skade. Ei takling som i seg sjølv kunne gitt rødt kort. Det var mange ting som var bitre å få med seg for Bergsøy. Inn kom Mons på topp, mens Rune som starta som spiss - gjekk ned på midtbana med Frank og Christoffer.
4-0 og 5-0 kom som resultat av gjennomløp etter at vi var en mann mindre og virka resignert, med kun en trippelsjanse med Arild, Christoffer og Arve på slutten som håp for redusering. Ukas Bankers i Dagbladet gjekk inn med overbevisande tall denne dagen. En optimistisk gjeng fekk oppleve motgang, og også en litt trist avsluttning på en ellers kjempebra sesong. Eitt tap i en 24 kampers sesong er imponerande, berre synd at det ikkje fører til anna enn en diplom til kvar spelar. Men: skal du rykke opp så må du spele to gode kamper, det gjorde Averøy, mens Bergsøy gjorde det ikkje. Enkelt og greitt.

Men takk til publikum for fantastisk støtte!!

Mons for Karl Bjarte (i 2.omg), Knut Erik for Steffen (etter 47 min), Arild for Martin (kvarter før slutt)