Ingen vedlegg ennå til denne kampen

Vinn eller forsvinn for Bergsøy . Bergsøy måtte slå Rollon, ellers er det 4. divisjon neste for Herøy-laget.

- Jeg tror vi skal klare det, sa trener Svein Haukås.

Rollon-trener Stig Johansen var på sin side like overbevist om at det går Rollons veg.

–"Vi skal ikke bare vinne denne kampen, vi vil også passere Valder før siste kamp er slutt neste helg", er hans spådom - og lagets mål foran de to siste kampene.

Alt annet enn bunnstriden har vært avgjort for lenge siden i 3. divisjon. I den nest siste runden slå vant Hødd 2 - 1 over Aalesund på CLS i går kveld. De fem andre kampene spilles i ettermiddag. Bare to har betydning: Først og fremst skjebnekampen på Rollonbana, men også Valders bortekamp mot Spjelkavik.

Valder (20 poeng) ligger på siste sikre plass foran de to siste rundene. Rollon er nest sist med 18 poeng, mens Bergsøy er sist med bare 13. For at Bergsøy skal ha snev av håp om å ta nestsiste plass, og dermed eventuelt bli berget av at SIF rykker opp, er de nødt til å ta tre poeng lørdag. Pluss vinne den siste, mens Rollon taper også da.

–"Vi har én sjanse igjen, og den må vi benytte. Slår vi Rollon tror jeg vi kan gå forbi dem. Dersom vi ikke gjør det er vi ikke gode nok for divisjonen", mener trener Svein Haukås. –"Det vil være synd om dette laget rykker ned. Det blir godt neste år når juniorene får mer erfaring, mener treneren, som sjøl gir seg etter sesongen. Bergsøy har hatt et litt for ungt og urutinert lag i år, noe som har ført til mange tap på slutten av kampene. Vi har vært opp i sju juniorer på laget. Likevel har vi spilt jevnt i mange kamper mot mer rutinerte lag. Lørdag vet vi hva som står på spill, og satser deretter", sier Haukås.

Rollon-trener Stig Johansen er ikke bekymret for at det skal gå galt: – "Det er gunstig for oss at Bergsøy må vinne for enhver pris. Dermed må de angripe, og vi vet hvordan opplegget kan bli. Hele gjengen gleder seg til denne kampen. Det er kjekt å spille kamper som betyr noe, mener Johansen. Rollon får tilbake tre spillere som sto over sist, keeper Bjørnar Hoel, Alexander von Løwensprung og Richard Ytterlid, mens Wilhelm Aarøe er den eneste som har karantene for gule kort. –Vi har fått et løft i høst, de fem siste kampene har gitt oss tre seirer, en uavgjort og et tap. Og vi akter å fortsette i den gode flyten, sier Johansen. Valder spiller altså borte mot Spjelkavik, mens de øvrige kampene i dag er Hareid-Ørsta, Langevåg-SIF og Volda-FK Sykkylven. I siste runde skal Valder møte Langevåg hjemme, Rollon er borte mot Hødd 2 og Bergsøy får besøk av Hareid.

Kampen.

Bergsøy jublet som om de hadde vunnet cupfinalen da dommer Myrseth blåste av kampen på Rollon Stadion. 2-1 seieren gjør at Bergsøy har håp om å overleve i divisjonen - i det minste lever håpet i en uke til. Dette var en kamp i tabellgjørma, bokstavelig talt. Banen var grusomt tung og ujemn, og det var vanskelig å få til godt spel. Det ble mange sleivspark og enda flere dueller. Rollons forsøk på å ri 1-0 ledelsen ble bare et selvskudd i foten.

For Bergsøy kom sterkere tilbake etter pausen, mens Rollon knapt hadde en målsjanse. Bergsøy turte endelig å flytte flere folk frem på banen, etter en bortimot feig 1.omgang der gjestene kun angrep med en til to spillere. Selv om de visste de måtte vinne for å ha en sjanse til å overleve i divisjonen. Men så ble gode Steffen Moltu kjørt lengre frem for å hjelpe Gustav Pettersen og Preben Hestad, og pluttselig fekk Rollons bakre rekker kjempetrøbbel.

1.omgang var bortimot gørr kjedelig, med et fåtall av sjansar. Bergsøys eneste sjanse var et tilbakespill av Rollon, som keeper Hoel måtte foreta et C-moment for å redde. Rollons Rune Tjønsø headet utenfor på åpent mål, men senere i omgangen gjorde han det godt igjen da han løp gjennom et vidåpent forsvar og satte inn 1-0. Der og da oste det 4.divisjon av Bergsøy.

Men sjølv om Bergsøy var divisjonens dårligste bortelag, så er Rollon divisjonens svakeste hjemmelag. Bergsøy brettet opp ermene og la ned en helhjertet innsats etter pausen. Gnisten kom virkelig etter at Gustav Pettersen skrudde ballen i nota frå skått hold til 1-1. Da var det 20 minutter igjen å spille. Bergsøy spilte seg til flere cornere, og på en av dem headdet Vegard Sævik inn vinermålet. Jørn Kvalsvik kunne notere seg for to målgivende pasninger i denne kampen. Headdingen til Vegard var løs og midt på mål, men snek seg likevel under keeper på vei inn i nota. Dommer Myrseth og linjemannen skal etter kampen være glade for at resultatet ble som det ble, etter at de feilaktig klarte å annulere ennå ett Bergsøymål. Linjedommeren vinket på en spiller som ikke var med i spillet, og dommeren blåste for offside idet Preben Hestad satte ballen i mål. En grov dommertabbe. Mot slutten presset Rollon på med lange baller mot feltet, men Martin Molnberg og Terje Teige i Bergsøy sitt midtforsvar ryddet godt opp.

-"Vi ble enige i pausen om at dette kunne vi klare. Vi følte at vi var bedre enn Rollon. I 2.omgang kjørte vi frem flere folk, og endelig var det vår tur til å juble. Nå skal vi satse alt på å slå Hareid i den siste kampen, så får vi sjå om dette holder." Sa Gustav Pettersen.

Rollon sin trener Stig Johansen var ikkje like fornøyd, og mente Rollon burde avgjort kampen før pausen. Han var ikke særlig fornøyd med at laget raknet utover i andre omgang. Johansen frykter også at Hareid skal "legge seg" i den siste kampen.