Avisutklipp

Pravda

Avisutklipp Sunnmørsposten

Avisutklipp Vestlandsnytt

9.August 1991 kom Bergsøy sin første heimeseier for sesongen etter en godt gjennomført kamp av Bergsøylaget. Bergsøy stillte i dene kampen et nokså nytt mannskap, og kombinasjon mellom rutine og ungdom. Veteranane Trond Paulsen og Fred Frantzen var tilbake, i tilleg gjorde Kjartan Kleppe og Arild Kvalsund sine debuter i Bergsøytrøya. Periodevis spelte Bergsøy fikst og sjanseskapande, og det overraska gjestane.

Første halvtimen var jamn, men Valder fikk kampens første store sjanse. Dag Erik Jønsson vart spela gjenom men traff insiden av stolpen, og ballen sneik seg såvidt utanfor den andre stolpen. Etter en halvtime var det likevel klart for 1-0 til Bergsøy. Are Blindheim la en presis corner som Fred Frantzen hedda imål via tverleggeren. Omgangen ebba ut med 1-0.

I 2.omgangs første minutt fossa Vegard Fiksdal på venstresida, og det presise inlegget ekspiderte Endre Tjervåg kontant i nota. Nydelig scåring. To minutt seinare var det klart for 3-0. Are Blindheim kom fri på venstresida og Kjartan Kleppe hedda inlegget imål hardt pressa av to Valderforsvarere. Sterk prestasjon. Kreftene tok slutt mot slutten, og 8 minutt før full tid sto Dag Runar Syversen umarkert og heda inn redusering til 3-1. Men Bergsøy reid av stormen mot slutten og vann fortent.

En god lagsiger. Keeper Per Gunnar Djupvik sto sikkert imål, Trond Paulsen spelte sikkert som sweeper. Nils Roger Paulsen spelte fornuftig og kompromisslaust som markerinsstoppar. Sidebackane Ivan Myklebust og Vegard Fiksdal hadde små problem defansivt, og særlig 16-åringen Vegard imponerte med sine mange dribleraid of forseringar framover på bana. Jamnaldringen Geir Sandnes såg også til å storkose seg som offansiv midtbanespelar. Endre Tjervåg og Lars Ove Almestad kjempa hardt i midtfeltet. På topp gjorde Kjartan Kleppe en nyttig jobb med sin sterke fysikk. Pravda; Det gikk et kvarter før Fred fikk skallet et cornerinlegg fra kloss hold. Tverrlegger, ned i bakken og høyt opp i nettaket før linjedommeren vinket "MÅL". Så var det straks pause. 2 minutter og Endre Tjervåg smalt inn fra 16 meteren etter noe frem og tilbake, og 2 nye minutt og Kjartan Kleppe skaller i mål fra 5 meteren 3-0.

Det var ikke Kjartan sin ball. Han tok den rett og slett fra 2 Valderforsvarere. Han hoppet høyt og frem, strakk halsen mellom de to og pang imål. Dette luktet av styrke. Han sto som et fjell. Vår berømmelige kaffepause kom ikke dene gang, selv etter bragden. Først i det siste halvkvarteret fikk Valder yppe seg. Da var det kommet inn en kvithåring som frisket opp. Noen på haugen ønsket (eller forlanget) nok flere mål. Etter overtaket burde vi kanskje ha det. Men men, det er like viktig å verge sitt mål som å bli grisk etter mål.

For meg virket det som Valder ikke hadde folk på midtbanen. Noen mente Tom hadde smuglet inn etpar mann ekstra. Set så slik ut. Vi hadde for det meste to mann på hver Valdermenn. De to kjempet om ballen, den 3.tok den. Jeg hørte trener Skuset til båten;" Har dere trommet sammen det som fantes av veteraner bare for å ta oss? Trond kledde fullstendig av vår mann".

Laget; Per Gunnar Djupvik, Trond Paulsen, Ivan Myklebust, Endre Tjervåg (Henning Solem), Vegard Fiksdal, Nils Roger Paulsen, Geir Sandnes, Are Blindheim, Lars Ove Almestad, Kjartan Kleppe, Fred Frantzen (Arild Kvalsund).