Kampreferat 1969:

En heldig 1-0 siger for Bergsøy

Sunndal - Bergsøy 0-1 (0-0)


Kjartan Fagerlund


Olav Kvendset, Goma

J Myrhol


Vedlegg til kampen


Tabell og lag


Sunndalsturen 1


Sunndalsturen 2


Sunndalsturen 3


Sunndalsturen 4


Sunndalsturen 5


Sunndalsturen 6


Sunndalsturen 7


Sunndalsturen 8


Sunndalsturen 9


Sunndalsturen 10


Sunndalsturen 11


Sunndalsturen 12


Sunndalsturen 13


Aura Avis

Kampreferat

Alt lå tilrette for en fotballdag av historisk betydning for Bergsøy Idrettslag.

Bildeinformasjon:
1) UK-medlem Geir Finn Goksøyr søv trygt før kampen.
2) Frantsen med familie.
3) Spent stemning foran kampen.
4-7) Bilder fra kampen.
8) Klar til 2.omgang.
9) Eldar Eilertsen blir skada.
10-11) Seieren er vår.
12) De siste minuttene var lange.
13) Glade gutter etter kampen.

(Bildet; Bergsøy er klare til kampen)

Rammen rundt kampen var den aller beste. Etter rundt 14 dager med striregn og sterke kulingbyger opprant kampdagen med strålende sol over Sunndals høye fjell hvor toppen no har tatt vinterkåpen på. Det var publikumsrekord på sande stadion med vel 1000 tillskuere. Men den helt store suksessen ble det ikke for de lokale patrioter. Gjestene Bergsøy vann tilslutt med 1-0, og uten å nøle kan vi trygt slå fast at dette var en meget heldig og ufortent seier idet laget faktisk hadde kun et farlig angrep. Men la det være sagt med det samme, det var ingen velspillt kamp. Den eneste scoringen kom 10 minutt ut i den andre omgangen. Kjartan Fagerlund fikk stå alene med keeper Volden, og Bergsøy stakk dermed av med en viktig seier.

(Bildet; De to lags kapteiner Odd Tangen og Kjartan Fagerlund hilser på kvarandre med dommer Olav Kvandseth i midten)

SIL tok offansiven fra start av og spillte seg til flere gode sjanser. 1-0 lå i lufta alt etter 5 minutt, men Apneseth skøt over fra 7 meter. Etterkvart kom Bergsøy mer inn i kampen, men mot slutten av omgangen ble SIL-overtaket mer markant igjen. Vi noterte et par farlige skudd fra Torske. Elles så ble Bergsøykeeper Myrhol skadet, erstatteren Johannes Nørvåg gjorde sin eneste feil like før pause, men heller ikke da maktet hjemmelaget å score.

(Bildet; Publikum i ekstase etter 1-0 scoringen)

I pausen bad Prytz laget om å komme seg mer på offansiven, og ba særskillt Ronald Moen og Kjartan Fagerlund om å trekke lengre fram. Andre omgang opnet med SIF-overtak, og etter 7 minutt hadde laget en kjempesjanse etter en forsvarstabbe hos Bergsøy. Men en Bergsøyspiller fikk beinet ballen ut i siste sekund. Etter 10 minutt kom så avgjørelsen. SIF-forsvaret bommet grovt for en gangs skyld, og Bergsøykaptein Kjartan Fagerlund lot seg ikkje be to ganger. Han rundet for sikkerhets skyld også keeper Volden før han satte ballen i ope mål. Stor begeistring i den lille Bergsøykolonien på tribunen.

(Bildet; Bilde ifrå kampen. Bildet ble vist i Tidenes Krav 8/10 1969)

Resten av kampen kjempet SIL for utligning, men en god og heldig keeper avverget alle forsøk. En gang passerte ballen han, men stoppet i en vannpytt like foran målstreken. Mot slutten av kampen røynet det hardt på kreftene, og flere spillere hadde plager med kramper i leggene. Spillet ble dermed markant dårligere. Banens og lagets desidert beste spiller var Kjartan Fagerlund. SIL's lag var jamnere og med forsvaret som sin beste del.

(Bilda; Nok et bilde ifrå Tidenes Krav)

Di mer vi tenker på det di sterkare fastsetter inntrykka seg som kan samanfattast i to ord; Innsats og Flaks. Mange hadde tatt turen oppover. Midt i omgangen skjedde det at en sunndaling sklei i stor fart mot keeper Myrhol, og det blei en kraftig kollisjon. Myrhol svimte av. Sunndalspelaren kunne ha score, for dommeren blåste ikkje. Men han konsentrerte seg heller om Myrhol som låg nede, et flott trekk av spelaren. Og når kampen endte slik han gjorde så er det ikkje minst Johs Nørvåg som er å takke for det, han spelte keeperspill i stor stil. Knut Igesund blir også rekna for å være den suverent beste på banen av ei anna kilde. Andreas Kvalsund leverte sin beste kamp til dags dato. Eldar Eilertsen spelte godt da han var med, og Kjellstadli som kom inn gjorde ikkje skam på sitt rykte som midtstopper.

(Bildet; En del av Bergsøys seirande lag i godt humør.)


Bergsøy på si side var mest effektive, og utnytta fint ei tabbe i Sunndalforsvaret då den kom. Det var et fint spillevær, men ei søkkvåt og tung bane å spele på. Sunndal sjokkopnet, men kaptein Fagerlund fekk etterkvart meir orden og ro på troppane. Midt i omgangen ble Bergsøys keeper Myrhol skadet, og ble erstattet med Johs Nørvåg. Han gjorde sin eneste tabbe like før pause, men ble ikke straffet. Det andre byttet Bergsøy gjorde i kampen var da Eilertsen gjekk ut, mens Gunnar Kjelstadli kom inn.

(Bildet; Det var bra oppmøte med heimesupporterar, men Sunndal makta ikkje å score denne dagen. )


7/10 Vestlandsnytt: Det er første gangen iår at vi har rusta oss ut med blokk og blyant og fulgt BIL's førstelag til bortekamp. En tur vi slett ikkje angrar på, ein tur som sette kveik i den noko nedstøva pirringa frå "gamle dagar" da BIL spelte seg fram til å bli seriemeister. Vi reiste laurdag, og hadde høve til å følge laget både på bana og utanfor bana. Ein flott ungdomsflokk som er verdige representantar for sitt lag og si heimkommune. Godt humør i bussen, allsang med brumlande basstøtte av rutebileigar Olav Djupvik, småerting og vitsing på pensjonatet. Oppladding og avslappning, førebuing reint praktisk og mentalt. Bjørn Prytz var med som lagets trenar. Det var han som leidde allsongen, det var han som gav råd. Det var han som varsla om at sengetida var sett til klokka 2330 på laurdagskvelden, eit påbod som blei følgt til punkt og prikke.

(Bildet; Kjartan Fagerlund scorer kampens einaste mål i Sunndal. Et rekordstort publikum sukket tungt, men i Bergsøygjengen skal vi hilse å si at humøret kom på topp etter den kanskje viktigaste scoringa i lagets historie. )


På bildet over ser du det. Kjartan Fagerlund storma fram mot ein utrusande keeper, lobba ballen kaldt og konsist over keeper, sprang rundt og satte ballen i mål. Litt seinare hadde Asbjørn Myklebust sin sjanse ved et skudd frå 16-meter, men keeperen redda. Og tru det eller ikkje, dette var det einaste Bergsøy skapte denne kampen. Resten av kampen var rein forsvarskamp frå Bergsøy si side, og med både dyktighet og flaks så rodde laget iland sin 1-0 siger.

Bergsøy stilte med følgande lag:

Jan Karsten Myrhol, Knut Igesund, Eldar Eilertsen, Sigmund Paulsen, Andreas Kvalsund, Ronald Moen, Oskar Waage, Jostein Myklebust, Sveinung Frøystad, Kjartan Fagerlund, Asbjørn Myklebust.

Benyttede reserver. Johannes Nørvåg i mål, Gunnar Kjellstadli

Moderne kunst og Bergsøy besøk

Bergsøy mister fordelen med å kjempe på egen bane, med sitt eget publikum i ryggen. Skjønt går det i orden med planen om å spille på Hareid, slik Høddvoll publikumet får med seg kampen etterpå, skulle det kunne bli tilstrekkelig sus til at Bergsøykarane kunne få den psykologiske støtta ved hjelp av god gammal heiing. Robert Iversen skal dømme, kretsen oppnevner linjemenn. Klarer Bergsøy uavgjort er laget i 3.divisjon. Vi tror det blir svært vanskelig.

(Bildet; Andreas Kvalsund, Johannes Nørvåg og Kjartan Fagerlund etter seieren mot Sunndal. Desse tre var de som var best på et Bergsøylag der ingen skuffet. I bakgrunen er det Sunndal-ungdom med en plakat som minner om moderne kunst. )


Bergsøy Idrettslag og den tomme kassa

Vi har ved et par høve tidligare antyda den økonomiske krisa Bergsøy Idrettslag er oppe i. Kassa er tom, og det står føre mange utgifter. Laget får kanskje ikkje eingong spele heimekampar på heimbane i neste sesong og kan gå glipp av inntektene heimekampane skulle skaffe. Vi veit at det for alvor er drøfta også å seie nei takk til opprykk av økonomiske årsaker. Det må aldri hende. Kronerulling er starta, offisiellt ei 10-kroners rulling, men en kan godt gi mer.


1415 KampreferatKampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

(Tom)
Lite info i kampreferat