Kampreferat 1969:

Sterk 2.omgang av Bergsøy gav 3.divisjon

Bergsøy - Bryn 2-2 (0-2)


Oskar Waage, Asbjørn Myklebust


Robert Iversen


Vedlegg til kampen


Tabell og lag


Tidens Krav 13.10.1969


Ferdig oppvarma


Klar til kamp


Bryns keeper redder


2-2 feiring


Utspill fra mål


Borchen følger kampen


UK er fornøgd

Kampreferat

Bergsøy er klare for spel i 3.divisjon neste år.

Bryn har god tro

Klarer Bergsøy å overliste Bryn sin gode keeper Terje Skotheimsvik (bildet)? Bryn oppmannen Brynjulf Hustad skjelver ikke i det minste i stemmen foran lagets viktigste kamp til dato, kvalifiseringskampen mot Bergsøy på Vigra-graset i morgen.

-"Vi har vårt mesterlag intakt, alle skader er leget. Jeg tror å kunne si at vi skal bite godt fra oss. Laget er jevnt godt besatt. Jeg kan ikke si at jeg er overrasket over at Bergsøy slo Sunndal borte, vi anser hele kvalifiseringsgruppen som temmelig jevn. Om vi taper mot Bergsøy så har vi likevel sjansen om vi slår Sunndal på heimebane neste helg".

Bryn-namnet har gått igjen i Romdals 4.divisjon i noen sesonger nå, og laget har yppet seg de siste åra. Men aldri så sterkt som iår, da det ble et klart mesterskap foran Åndalsnes og Eidsvåg. Klubben hører heime i grensestrøket mellom Fræna og Eide kommuner, og har et omland på 700-800 mennesker. Banen ligger på Sandblåst, 7 kilometer frå Farstad sentrum og 3 kilometer frå Hunstad. Bergsøy vil nok få en del problemer mot Bryn sin unge keeper Terje Skotheimsvik, om han spiller tilnærmelsesvis opp til det han presterte i JR-kretskampen på Aksla i sommer. Her hadde 17-åringen en rekke praktredninger. Vårt tips (Sunnmørsposten 4/10-69) er at kampen ender uavgjort, og i så fall er Bergsøy i 3.divisjon.

Kampen mot Bryn skal gå på Langevåg Stadion kl 1500. Det var først kontakt med Hareid om lån av stadion anlegget der, men etter synfaring fann en det ikkje føremålstenleg å nytte denne bana. Om det er nokon som framleis er i tvil, så gjeld denne kampen om ein viktig ting: Om Bergsøy skal spele 3.divisjon neste år. Bergsøy klarer seg med uavgjort mot Bryn iogmed sigeren over Sunndal sist helg. Bergsøy kan også gå til 3.divisjon med tap, avhengig av resultatet mellom Bryn og Sunndal neste helg. Dette er ikkje noko spelarane tenker på foran kampen, og vi kan sitere Sigmund Paulsen:

-"Når Bryn protesterar mot å spele mot oss på grus, så får vi vise dei at vi også kan tukte dei på gras".

Ver merksam på at kampen på Langevåg stadion er Bergsøy sin heimekamp. Bergsøy er vertslag. Kampen mot Sunndal sist helg kosta Bergsøy 3000 kroner i samla utgifter, utgifter som en hadde regna med å ta igjen på publikumsrekord i Huldalen. Ingen av spelarane som var med mot Sunndal er skada eller har meldt forfall, så det blir nok ganske likt samme laget som stiller mot Bryn.

En viss situasjon i bussen som kjøyrde fotballspelarane til Vigra søndag var både tragisk og komisk. På veg fra fergekaia på Vigra mot stadion var alle i bussen usikre på vegen. Sjåfør Lia spurde spelarane, men ingen visste kvar bana var. Lia kunne Vigra-språket og spurde etpar mannfolk vi møtte på vegen. Det var da at Lulle, bakerst i bussen, kom med den tragikomiske replikken;

-"Ja men for svingande, er ikkje dette heimekamp, vi må da vel vite kvar heimebana vår er?

En flott kamp av Fagerlund, og klokken fem på halv fire var Bergsøy 3.divisjonslag. Begivenheten fant sted på Roald Stadion på Vigra. 600 tilskuere - derav en stor kontigent med Bergsøy-tilhengere, var lydhørt med gjennom hele den spennende kampen. Gleden var på topp i Bergsøyleiren etter at laget hadde kome tilbake fra 0-2. 2-2 gir et ganske godt bilde av kampen, men Bergsøy var nærmast sigeren i sin sterke 2.omgang. I 1.omgang fekk laget ingenting til, og hadde det fortsatt på samme måte etter pausen så ville det vært små muligheter til redusering.


(Bildet; Bryn foran kampen.)

Banen var forbausende god, og sola varmet godt da dommer Robert Iversen satte spillet igang. Bryn startet best, og tre ganger de første tolv minuttene så måtte Bergsøy sin unge keeper Johannes Nørvåg hente ned farlige luftballer i trengt posisjon. Johs fikk her vise at han var en kar med sikre klyper. Bryns 1-0 scoring etter 17 minutter kom som følge av et vist overtak. Det var lagets raske spiss Egil Heimen som scoret. Dommeren tok en sjanse på at det skulle bli mål, og blåste ikkje straffe på en hands. Bergsøy kom sterkere tilbake i midtsjiktet av omgangen, men spillet var det lite sammenheng over. Kjartan Fagerlund var eit hederlig unntak, og to ganger var han millimetre fra utligning. Først vann han en duell mot midtstopperen Egil Teistklubb, og sistnemnte holdt på å springe ballen i eige mål i forsøket på å rydde opp. Like etter skøt Fagerlund knallhardt nesten fra dølinja, og keeper Skotheimsvik måtte jobbe hardt for å hindre at ballen gikk imål.

Midt i en bra Bergsøyperiode slo Bryn kontra. Ein lag ball frå teistklubb opp til farlige Heimen som rundet to mann på Bergsøyforsvarets venstreside og skøt ballen hardt imål. Etter sidebytte startet også Bryn best, men så startet "heimelaget" for alvor å kjempe. Reduseringa 8 minutter ut i omgangen gav laget blod på tann, og dette fekk Brynforsvaret til å vakle mer enn en gang. Det første målet var det midtstopparen Oskar Våge som satte inn. Han møtte ei pasning, fra en motspiller, på direkten og scoret flott. Bryn lærte dermed hvor farlig det kan være å småspille i eiget felt. Vel et kvarter før slutt kom 2-2. Bergsøy sin vingløper Sveinung Frøystad ble loddrett felt like utenfor feltet. Fagerlund la ballen til rette, lobbet rolig og med millimeterpresisjon utenom muren, og Asbjørn Myklebust kunne ikke unngå å score. Bryn konsentrerte seg mot slutten om å holde på det ene poenget, og det lyktes også laget med.(Bildet; Bergsøy jubler etter at de er klare for 3.divisjon.)


SA 13/10 - 1969

Så lykktes det for Bergsøy. Det blir 3.divisjon for det friske nylaget til neste sesong. Kampen gikk på Roaldbana, som Vigra IL stilte beredvillig til disposisjon. Bana var i god stand og det var ideelle forhold.

Bryn kom best igang og rev til seg initiativet. Bergsøy var til tider hardt presset og måtte gi flere cornere. I det 17.minuttet gikk Bryn opp til 1-0 ved Egil Heimen. Samme mann øket til 2-0 etter 40 minutt på et nytt hurtig gjennmspill. Dette var hard kost for Bergsøylaget som ikke fikk samling på lagspillet sjølv om det fra enkeltes side ble vist fine detaljer.

Det ble bedre etter pause. Da ble Bryn drevet over på defansiven og Bergsøy reduserte i det 8.minutt ved Oskar Waage. Et frispark 27 minutt ut i omgangen skapte balanse, Asbjørn Myklebust sto for den scåringa. Spillesmessig ble det ingen stor kamp, men resultatet vart et godt bilde av kampen slik den utviklet seg. Bryn besto av store og sterke karer, og Bergsøy kom sterkt etter den noe svake opningen. Teknisk er det mye bra å se i laget, men samspillet er det mer å hente på. Spillerne mente at Sunndal var et sterkere lag enn Bryn etter kampen.


(Bildet; Bergsøy reduserer til 1-2 ved Oskar Waage. Keeper Skotheimsvik strekker seg forgjeves med Asbjørn Myklebust til venstre som tillskuer.)

Vestlandsnytt

En fin 25årspresang. Søndag 12.oktober 1969, 25 år og 8 dager etter at klubben blei skipa så fekk laget 3.divisjonskontrakt. Bergsøy hadde nokre sjanser i starten, men så blei laget pressa bakover. Keeper Johs Nørvåg måtte fleire ganger opp og gripe ballen, særlig flink var han å snappe innlegg. Men så kom den raskaste spissen vi har sett iår, Egil Heimen, som skoten frå ei kanon. Han gjekk forbi Kjellstadli og scoret. Kjartan Fagerlund var nære på å score en gang, og burde fått litt mer hjelp av lagkameratane. Sveinung Frøystad hadde fleire ypperlige forseringar på vingen og viste at han har både fart og teknikk. Det lykkast desverre ikkje å få mål på hans ypperlige innlegg.

Kjartan Fagerlund herja rundt på bana som den store organisator etter pause. Han tackla, la til rette, han var i forsvaret, han var spiss, og han var midtbanespelar. "Eg var litt gåen ei stund," sa Kjartan etterpå. Waage hadde funne tilbake litt av den gamle melodien på midtbana, og det var ikkje snakk om defansivt spel. Det einaste var at Sveinung Frøystad fekk litt for lite ballar på høgrevingen å jobbe med. Utligninga kom etter at Sveinung blei felt. Kjartan tok frisparket som en lobb til Asbjørn som smelte til. Egil Leikanger tende en ny sigar uten kommentar på sidelinja, og hans lag gikk på med nytt mot. Knut Igesund hadde god kontroll bakover.

Bergsøy stilte følgande lag:

Johannes Nørvåg, Knut Igesund, Gunnar Kjelstadli, Eldar Eilertsen, Andreas Kvalsund, Ronald Moen, Oskar Waage, Jostein Myklebust, Sveinung Førystad, Kjartan Fagerlund, Asbjørn Myklebust

Diverse kommentarar rundt kampen

Oppmann Egil Leikanger etter første omgang;
-"Stillinga er fin". (Egil som vanligvis er ikkje røykar presterte å gjere unna 5 sigarar i første omgang ifølge Geir Finn Goksøyr)

Knut Reite under kampen etter 1-2 til Bergsøy;
-"Ikkje snakk med meg".

Oskar Waage etter kampen;
-"I Sunndalen hadde eg drakt med feil nummer på, idag likte eg meg bedre.

Bjørn Prytz;
-"Hallo er det sunnmørsposten? Korleis gikk det gå Vigra? (I Høddgarderoben 1 minutt etter kampen Hødd-Skeid)

Harald Arnesen likblek etter kampen;
-"Det er forbaska at det alltid treng å være så spennande

Knut Igesund i pausen;
-"Han 9aren er det raskaste eg har vore ute for. Det eine målet burde eg ha stoppa, men no skal eg ta han. (Og det gjorde han).


1415 KampreferatKampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

(Tom)
Lite info i kampreferat