Franjo Tepuric

Jan Erik Bratteberg

Vestlandsnytt
Stian Lango Driveklepp

Bergsøy kom best igang og Franjo Tepuric hadde eit solidt duppeskudd som keeper måtte slenge seg på for å unngå at ballen gikk over og inn i mål. Returen lukta like mykje mål, men Daniel Jøsok Kvalsvik klarte ikkje å sette den i nota. Bergsøy fortsatte vidare, og eit smart gjennomspel førte Pijus igjennom, men han fekk ikkje kontroll på ballen. Første halvsjansen til Rollon kom etter ein døball, men skuddet etter retur vart aldri farlig. Farligare blei det imidlertid litt etterpå, og da var strengt tatt Bergsøy heldige. Et brudd på midtbana førte Rollon 3 mot 1, og angriparen prøvde likevel eit skudd fra 16 meter. Om det var ei feilvurdering kan så være, men skuddet var slett ikkje dårlig. Han traff omtrent i krysset, men i tverrlegger og ut til Bergsøy sin lettelse.

Etter 41 minutt var det klart for ledelse til heimelaget. Franjo Tepuric fekk ein krosser og tok ned ballen oppe på 20 meter. Med nokre få tøtch fekk han kome seg forbi ein forsvarer og lada opp skuddfoten, og markkryparen gikk nede i nærmaste hjørnet utanfor rekkevidde for keeper. Noko av det siste som skjedde før pause var at Franjo fekk seg eit gult kort. Den andre omgangen såg ut til å starte med eit nytt Bergsøymål, men linjedommaren dømte offside på frisparket som endte med litt keeperrot og tilslutt trilla over streken av Sveinung Tilseth. Ein heil volley fra Andrius Petreikis var også nærme i å doble ledelsen. Det som tilslutt skulle føre til 2-0 var ei lobbepasning fram til ein Franjo på løp, som han rakk rett før den utrusande keeperen. Ei headding forbi keeper så var det gjort, 1-0 til Bergsøy. Thomas Sætre hauge var veldig nærme på å øke ledelsen til 3-0, men plasseringsskuddet endte i krysstanga og ut. Og så er det ingen tvil, Franjo burde enten hatt sin hattrick eller ei målgivande pasning heilt mot slutten. Meir aleine med keeper går ikkje ann å være, men i finteforsøket finta han seg sjølv og snubla i ballen. Dermed blei det tilslutt ein fortjent 2-0 siger til Bergsøy. BERGSØY-laget: