04.04.2018

Benjamin Leine

Torgeir Halsen

Ingen vedlegg ennå til denne kampen

-"Dette er fenomenalt og eitt av våre hovedmål iår. Vi skal være stolte av at vi klarte å komme oss til 1.runde i NM. No går vi all inn uansett kven vi møter. Håper vi får møte toppen av eliteserien! Om vi kunne fått eit eliteserielag på heimebane ville det betydd enormt mykje for klubben. Dette er ein fin sjanse til å gjere stas på Bergsøy og skape blest rundt klubben. Det skal uansett bli ein festdag "
(Bergsøytrener Toni Sandanger)

Bergsøy tok ein god og solid siger borte mot Rollon i cuppen - dette er normalt ein motstandar og ei bane Bergsøy ofte har hatt problem med. Kampen starta med nokre offsidar og cornarar, og Franjo hadde eit skudd fra 30 meter som gikk over mål. Men så var det Fredrik Muren sin tur. Han blei frispelt av Franjo, og satte den forbi keeper til 1-0 ledelse. På 2-0 var det Franjo sjølv som skulle få æra av å være sist på ballen. Først var det Daniel Kvalsvik som blokkerte eit klareringsforsøk fra Rollon si side, og ballen endte i beina til Franjo som kriga den vidare forbi forsvaret og tilslutt inn i nota til 2-0. Bergsøy virka å ha god kontroll på kampen no, og var like ved å øke ledelsen like etter, men keeperen hadde ei god redning. Seinare er det imidlertid Rollon som vil ha straffe, men dommaren dømmer den andre veien og angrep på keeper. 3-0 scåringa kom etter ein corner. Marius Sporstøl leverte ein god corner, og etter litt klabb og babb får Martin Søvik Røren banka ballen i mål frå kort hald. Dette blei også pauseresultatet. Ut i andre omgang må Martin Røren ut med skade, og inn kom Stian Zahl.

Om ikkje kampen allereie var punktert så blei den iallfall det på 4-0. Det var Franjo som var fare på ferdet igjen da han vann ballen fra Rollonforsvaret og knalla inn den siste spikeren. Rollon fekk litt trøst med ei redusering heilt på slutten av kampen, så var Bergsøy klare for 1.runde av årets NM.