0-1 Jon Sindre Kragset (5), 0-2 Stig Ronny Kragset (55)

13.05.2000
Bergsøy Stadion

Oddbjørn Aam

Vestlandsnytt

Det som blei klart etter denne kampen er at Åram har eit godt lag på gang. Dei vann denne kampen heilt fortjent med en stall der dei aller fleste spelarane er under 21 år. Bergsøy blei faktisk utspelt, og Åram har nok sjeldent hatt eit bedre lag enn dette før.

Faktisk var sigeren kanskje for liten, og det hadde ikkje vore rat om den blei dobbelt så stor. Bergsøy skuffet skikkelig, og skapte nesten ingen gode sjanser for hele kampen. Nærmast var Jarl Åge Vågsholm sitt skot, men dette gikk langt over. Det blei ikkje bedre av at Arild Kvalsund og Frank Skorpen begge måtte gi seg tidlig med skader.

Bergsøy hadde ballen like mykje som Åram i den første omgangen, men det var lite oppfinnsomt frammover. Eit langskot av Preben Hestad var noko av det einaste heimelaget hadde å by på. Då var Åram bedre, og John SIndre Kragset si avsluttning fra 16 meter gikk fint inn i motsatt vinkel til 1-0.

Etter pausen dominerte Åram kampen, og hadde ingen store problem med å halde Bergsøylaget på avstand. 2-0 kom på eit velplassert skot av Stig Ronny Kragset som gikk stang in, rett nok etter dårlig forsvarsarbeid. Ole Per Kragset burde punktert kampen fleire gongar etter dette, men Bergsøykeeper Frank Haraldsvik sto godt i mål og var banens beste spelar. I tillegg var juniorane Per Ståle Nykrem og Pål Andre Nerland positive.