Sesongen 1963
#

Treningskampar

Bergsøy - Hovdebygda 3-1

Det unge Bergsøylaget avslørte god kondisjon i gårsdagens kamp mot Hovdebygda. Hos Bergsøy gledet Per Eide som kom fra Sandane, med fint senterløpsspill. Han blir god å ha når kampen om poenga startar. Trenaren H.B Vinjevoll var bestemann hos Hovdebygda.

Bergsøy - Hareid 4-0

Per Eide 3, Ola Goksøyr.

Bergsøy sendte Hareid heim med 0-4 i privatkamp i Fosnavåg. Laget tok dermed en solid revansje for 1-3 tapet på Hareid forleden. Kampen bød på ganske godt spill, og heimelaget lå over i hele kampen. Bergsøylaget var jemnt godt med god innsats over hele linjen. Senterløper Per Eide laget tre av måla, mens Ola Goksøyr laga det fjerde. Hareid hadde sin beste spiller i høgrebacken Myrene. I løpsrekka var senterløparen best. En god del mennesker var frammøtt, og de fleste var sikkert tilfredse med Bergsøylagets innsats.

Hødd B - Bergsøy 13-1 (7-1)

Hødds reservelag var totalt overlegne i treningskampen på Høddvoll igår. Hele 13-1 kom resultatet tilslutt å lyde på i Hødds favør. I begge omganger foregikk spillet på Bergsøys banehalvdel, og det var hurtig og sjanseskapande spill hjemmelaget viste. Hos Hødd spilte Eivind Etresvåg en god kamp som senter. Kjell Ertresvåg som half og Bernt Magne Myklebust på ytre høyre var også meget gode. Peder Gjerde viste mange fikse ting. Bergsøys lag var svært ordinært. Laget hang dårlig sammen, og spillet var usammenhengende og famlende. Senterløper Eide var en fiks spiller.

Seriekamper

Sterk seier for Sykkylven

Sykkylven - Bergsøy 8-2 (2-0)

Per Eide og selvmål.

Det ble ingen god kamp på grasbana på Straumgjerde der Sykkylven vann heile 8-2 over Bergsøy, og sikret seg dermed ledelsen i 5.divisjon. Sykkylven ledet 2-0 til pause etter scoringer ved i.h Magnar Aursnes og i.v Oddbjørn Ramstad. I 2.omgang lå Sykkylven stort over i spill i lange perioder, og scoret også fleire mål. Det siste kom på straffe. Dessuten laget Bergsøy et selvmål. Per Eide scoret Bergsøy sitt første mål, mens det andre målet var ei lei keepertabbe. Best på Bergsøy var igjen Per Eide.

Bergsøy vann i målrik kamp

Bergsøy - Emblem 6-3 (3-2)

Per Eide 3, Sigmund Paulsen 2 og Harald Arnesen.
Thomas Strandabø, Hødd.

Det ble mange mål i Huldalen søndag, og Bergsøy kunne gå av banen med 6-3 seier. I første omgang var kampen stort sett jemn. Emblem hadde mange scoringssjanser, men det sviktet ofte foran mål. Ledet av Per Eide viste BIL sine løpere en målhunger vi sjelden har sett av laget. De utnyttet alle sjanser og nølte aldri på å klemme til med skudd. Emblem sitt forsvar raknet noe, særlig i andre omgang. Dette trass i at lagets beste mann var senterhalfen, som prøvde å rydde opp og holde målfeltet ryddig. Emblems ytre venstre gjorde det også bra. Per Eide var banens beste spiller. Bra spelte også Sigmund Paulsen, Harald Arnesen og c.h Kjell Almestad. Elles gjorde laget en helhjertes innsats. Dommeren dømte stort sett bra, men burde ikke la seg påvirke av publikum.

God kamp av Bergsøy igjen

Bergsøy - Hovdebygda 5-1 (2-0)

Per Eide 3, Kjartan Fagerlund 2.
Sigmund Andersen, Rollon.

Det ble Bergsøy som knep begge poengene i 5.divisjonskampen mot Hovdebygda i Fosnavåg. Bergsøy var best i begge omgangene, men spessielt i den andre omgangen var laget gode. Det ble spillt hurtigt og friskt av hjemmelaget, mens Hovdebygdas oppløp var mer sporadiske. Bergsøys to målscorere Per Eide og Kjartan Fagerlund var også sitt lags beste spillere. Hos Hovdebygda var Johs Myklebust og ytre venstre mest fremtredende.

Tap i Stordalen

Stordal - Bergsøy 2-1 (0-0)

Gerhard Jørgensen, Stranda.

5.divisjonskampen i Stordal mellom Stordal og Bergsøy endte med en 2-1 seier til heimelaget. Første omgangen gikk imidlertid unna uten scoringer. Det tok derimot kun 3-4 minutt ut i den andre omgangen før den første scoringen kom. Stordal tok ledelsen på straffe. Mål nummer to kom midt i omgangen før Bergsøy reduserte til 2-1 fem minutt før slutt. Det ble til tider vist godt spill fra begge sider, og lagmessig lå Bergsøy over med et lite hakk. Det var to sympatiske lag som møttes, og et uavgjort resultat hadde kanskje vært det mest rettferdige. På Bergsøy sitt lag var senter høgre og v.h de beste, mens halfrekken var den bærene lagdel på Stordal. Trass i regn og dårlig vær hadde det møtt opp rundt 150 tillskuere.

Tap i rå kamp, linjedommeren utvist

Bergsøy - Aksla 0-1 (0-1)

Ingen
Linjedommeren.

Det var for så vidt forventa at divisjonens topplag ville knipe poeng mot Bergsøy, men det var bare såvidt det holdt. Og la oss like godt si det med en gang; når fotballspilet skal utvikle seg til det en så i lørdagens kamp så er det ikke lek lenger- og alt annet enn sunn idrett. Aksla var tydeligvis innstillte på å vinne kampen. Og da det ikke var så lett, tok en i bruk harde midler. Spillet utarta seg til å bli hardt og rått og det vekslet mellom krokfoter, dytting og litt for mange kollisjoner mellom spillerne. Dagens vanskeligste jobb hadde dommer Strandabø, og han kom heller desverre ikke så godt ifra det han heller. Faktisk så viste han denne gangen ut sin egen linjemann!

Scoringen kom i den første omgangen, og målet var lettkjøpt. Bergsøy stillte uten Per Eide, og det merktes tydelig på laget. Skal en si noe positivt om kampen så må det være å berømme innsatsen som begge lag hadde, men det cuppregede oppgjøret hadde liten plass til virkelig fotball. Bil's løpsrekke var for lite effektive foran mål, og skuddferdigheter mangler det mye på. Men spillesmessig kunne kampen like godt blitt uavgjort. Utligningen lå liksom i luften hele tiden. I første omgang var Bergsøy faktisk det beste laget i lange perioder, men det klikket foran målet. Kjell Almestad spillte en god kamp som centerhalf. Han var rolig og kontant i det elles så hektiske oppgjøret.

Nok et 1-0 tap

Bergsøy - Sykkylven 0-1 (0-0)

Bjarne Hoff, Langevåg.

Mange mennesker hadde møtt opp i Fosnavåg igår for å sjå kampen mellom Bergsøy og Sykkylven. Heimelaget overrasket lenge med å holde tritt mot Sykkylven sine forhondsfavoritter. Målet kom så seint som etter 35 minutt ut i den andre omgangen etter klyngespel foran bergsøymålet der keeperen mistet ballen. Kampen var av middels kvalitet. Sykkylven spillte litt bedre enn heimelaget Bergsøy, og det så ut til at dei også hadde bedre kondisjon. Keeperen på Sykkylven var en av banens beste spillere, gode var også inner høyre ramstad. På Bergsøy var venstreback Jon Helge Kvalsvik Ola Harsvik og Sverre Botn gode. Dommeren gjorde også en god kamp.