1959

Sesongen 1999
#

Bergsøy endte på en 8.plass.
Per Rune synest han har en fin gjeng å arbeide med. Han har henta opp ett par juniorer, og nokre spelere fra ifjor er i millitæret. Preben Hestad er tilbake etter ett år i Tjørvåg. Og Oskar Hovlid har meldt seg inn hos Bil. Han håper også å bruke Geir Sandnes som for tida er i Oslo. - Geir hadde vore ei fin forsterkning, og med han trur eg vi kunne vendt nasa mot toppen av tabellen. Av årets spelere venter han seg mye av Rune Frantsen. Energibunten vil saman med keeper Lars Ivar og midtstopper Ronny Pål danne sentrallinjen. Dessuten har Tødenes god tru på unggutene Christoffer og Roy. Christoffer Nilsen er allsidig og en speler som yter maks, mens Roy Igesund er en teknisk lur rev som kan gjere uventede ting. Stabilitet er et stikkord iår seier Tødenes. Med et så ungt lag vil prestasjonene svinge. Men håper det vil bli bedre bakover iår enn ifjor. Ronny Pål Kvalsvik og Erlend Eide Vike har fungert godt i midtforsvaret. I den offansive delen har han tru på måljeger Preben Hestad og fintekniker Oddmund Vaagsholm og ikkje minst terrieren Jarl-Åge Wågsholm som er tilbake etter et års skadeavbrekk. Også Frank Sverre Skorpen ser ut til å gå mot en fin sesong og har scoret mange mål på hodet etter døballsituasjoner.

:Ukjent

Så var det klart for 1999, og Bergsøy starta borte mot Åram i NM. Lenge sidan Bergsøy har vore i cupen, men eventyret tok en brå slutt. Det såg likevel bra ut når Bergsøy etter 36 minutter ledet 2-0 etter scoringer av Oddmund og Preben. Desverre var det 2-2 når det hadde gått 56 minutt, etter bla ei straffe. Begge mål signert Ole Per Kragset. Dermed blei det ekstraomganger på grusbanen. Åram tok ledelsen i det 97 minutt ved Hallvard Larsen før Oddmund puttet igjen i det 103 minutt. Avgjerelsen kom i det 111.minutt ved Tore-Ytre Hauge som hedda ballen inn til 4-3.
Morten Reite hadde ingen heldig dag etter at han kom inn. Oddmund er iform tiltross for ikke å ha vore med på Treningsleir i Danmark.

Bergsøylaget; Lars Ivar, Ronny pål, Erlend, Jon Robert, Marvin, Frank, Rune, Flis, Christoffer, Preben, Oddmund. I tilegg til Roy, Morten Reite, og KB.

Ha/No - Bergsøy 3-1 (1-1)

: Frank Sverre Skorpen
: Atle Moldskred.
: Rune Frantsen
: Ingen
: 1, Rune Frantsen.

202 betalende tillskuere såg Hano ta ledelsen i det 4.min bare for at Frank skulle utligne 6 minutter senere. Derimot blei det tap på Bergsøy etter at Ha/No vann den andre omgangen 2-0. Scoring bla på straffe. Joakim Austnes var banens beste spiller i en alder av 16 år, mens Rune Frantsen fekk ett spelerpoeng på sumpenbørsen.

For Ha/No var det en historisk seier. Dei vann sin første kamp som et 3.divisjonslag. 200 tillskuere såg Ha/No ta ledelsen etter 190 sekund da Lars Ivar måtte gi retur. Per Rune Tødenes bare ristet med hode etter kampen. Bergsøy var for lite robuste i duellene. Frank prøvde i det minste, mens Rune kanskje tok på seg for store arbeidsoppgåver.
-Nei denne kampen burde vi glemme fortest mulig.

Bergsøy - VRF 2-1 (1-1)

: Oddmund Vaagsholm 2
: Tor Bjermeland, Spjelkavik.
: Ronny Pål Kvalsvik
: Ingen

Seier heime
To mål av Oddmund Vaagsholm, derav ei på straffe, var det som skulle til for å gløyme Eivind Fet si tidlige scoring frå det 2 minutt.

- Etter den flaue forestillingen på Haramsøya var vi no innstilt på å vise at dette ikkje var representativt for kvalitetane i laget. Difor har vi jobbet knallhardt på treningane denne uka, og det var godt å sjå at karane har funne tilbake til fighterviljen, Sa en lettet Per Rune Tødenes.
Men det var en kalddusj at Vrf tok ledelsen etter bare 2 minutt. Men Bergsøy tok mer og mer over kampen.
Bergsøy stillte dette laget; (Tødenes karrakterer)
Lars Ivar Moldskred , Christoffer Nilsen , Ronny Pål Kvalsvik , Karl Bjarte Vike , Tommy Ingebrigtsen , Frank Sverre Skorpen , Rune Frantzen , Preben Hestad , Roy Igesund , Jarl Åge Wågsholm , Oddmund Vaagsholm -. Innbyttere Martin og Oskar.

Ellingsøy - Bergsøy 3-1 (1-0)

: Lars Kåre Rogne, Brattvåg.
: Morten Reite
: Lars Ivar Moldskred
: 3, Rune Frantsen.

Nok et bortetap
På Nes stadion kom bortetap nr 2. Det starta å sjå ganske gale ut når Lars Ivar blei utvist i det 43 minutt, og Ellingsøy scora sitt ledermål i det 45. minutt rett før pause. Det blei 2-0 før Rune reduserte, men 3-1 blei sluttresultatet i en kamp der Rune var banens beste.
Bergsøy følte seg også snytt for straffe. Men tødenes meinte at dommeren ikke hadde skyld for tapet. -Eg følte at vi var i ferd med å snu kampen da vi fekk den unødvendige utvisningen. Og det ble for tøfft med 10 mann. Men vi har kun oss sjølv å takke!

Tødenes karakterer;
Lars Ivar Moldskred; , Verkar overtent, blir litt for negativ i meldingene. Spredde utrygghet. Blir i tillegg utvist rett før pause.
Tommy Ingebrigtsen; . Spelar på det jamne. Misser litt konsentrasjon på 3-1 målet.
KB; . Som Tommy, på det jamne. Samner ansvar og at du knaller til som sjef. Blir litt passiv.
Roy Igesund; ; Mangler ennå litt på formen. Må bli tøffere.
Polly; . Blir usikker etter utvisningen. Kan bruke stemmen mer.
Chris; . Litt problem med pasningene i starten. Jobber godt. På det jamne.
Preben Hestad; . Svak defansiv god offansiv. Dårlig kondisjon
Rune Frantzen; (BB). Litt startproblem, vil mykje. Flott mål, blir desverre for åleine.
Frank Sverre; . Slit litt for tida. Må bli bedre kompis med dommerne, blir litt sirkus.
Flis; Jobber godt. Jobbet seg tom.
Oddmund; . Bruker det første angrepet på å knyte buksen. Mistet ballen hver gang. Prøver aldri å vinne den tilbake.
Morten Reite; . Tok over for Lars- Ivar. Får en uheldig start med mål imot. Preget også resten av kampen.
Steffen Kvalsund; Deby på A-nivå. Såg ut som du måtte inn. (Trua inn). Må meir vilje om du skal spele seniornivå.

Bergsøy - Spjelkavik 0-2 (0-1)

: Ingen
: Oddbjørn Aam, Ørsta.
: Ingen
: Ingen
: 3; Rune Frantsen, 1; Oddmund Vaagsholm.

Tap nr 3 av 4 kamper
Bergsøy har kome skeivt ut denne sesongen etter det tredje tapet på fire kamper. Bjørn Brungot scoret i det 32 minutt før et sjølvmål (Erlend Vike) ordnet 2-0 i det 53 minuttet. Dommer Oddbjørn Aam frå ørsta hadde ingen stor kamp, det hadde derimot nok en gang banens beste Rune Frantsen og Oddmund Vaagsholm på bergsøy, uten at det hjalp på sluttresultatet.

Preben; . Balanserer midtbanen.
Rune; . Banens beste ilag med oddmund. Kjempejobb.
Frank Sverre; . Jobber til krampa tek deg.
Oddmund; . Slik vil vi sjå deg kvar kamp.
Flis; . Jobber godt for laget.

Hødd2 - Bergsøy 0-1 (0-0)

: Preben Hestad
: Alf Furland, SIF.
:Frank Sverre K Skorpen, Jarl Åge Wågsholm, Erend Eide Vike.
:Ingen
: 3; Lars Ivar Moldskred.

Viktig borteseier
På solsida stadion kom det fram gledesscener når målet endelig kom i det 90 minutt. Kanskje ikkje så fortent seier, men utrulig viktig. Lars Ivar blei som keeper banens beste.
Det ble hestad som felte gamlelaget på ei bra Haddal-bane. Eter en ujamn kamp med mye kjemping og lite presisjon, vart det Bergsøy som tilslutt drog det lengste strået.
Preben hang høgst etter corner, og 0-1. Lars Ivar Moldskred sto godt bake hos Bergsøy, som avverget to sjanser alene med Stig Haugland.

Lars Ivar; . Positiv. God kamp.
Tommy; . Tøff i duellene, bra presis i pasningene.
Erlend; . Setter standaren med tøffe tak (kanskje vel tøffe).
Polly; . Vår bestemann. Burde kanskje scoret.
Roy; . Venter på at du skal kome skikkelig igang. Gode cornere.
Chris;. Sterk i duellspillet. Sluntrer med pasningene.
Rune; . Kamp på det jamne. En av våre beste.
Preben; . Scorer et viktig mål. Har endel å gå på tempomessigt.
Frank; . PÅ det jamne. Bedre som kant enn spiss.
Oddmund; . Er på gang. Ble snytt for mål
Flis; . Prega av skade. Jobber godt.
Marvin; . Altfor snill.

Bergsøy - Skodje 5-0 (3-0)

: Oddmund Vaagsholm 2, Arild Kvalsund, Rune Frantsen, Ronny Pål.
: 3; Preben Hestad, 2; Tommy Ingebrigtsen, 1; Rune Frantsen.

Storsiger heime
Oddmund Vaagsholm startet showet etter 1.minutt før han satte inn ei straffe i det 13.minuttet til å tidlig punktere kampen. Så scoret Arild Kvalsund på ei perle i krysset i sin første kamp for sesongen. Rune Frantsen 5-0 mål kom etter flott spel med innlegg av Oddmund Vaagsholm. Vaagsholm fekk også to mål annulert for offside i denne kampen.
Lars Ivar; + . En frysekamp- tek det som kjem (lite).
Tommy; . Flott innstilling, god i duellene. Aktiv fremmover.
Moen; . Bruker lang tid med ballen, godkjent kamp.
Polly; . Slurver litt, men har full kontroll.
Chris; . Taper sjelden mann/mann. Men dårlige pasninger
Roy; . Du må vise deg fram. Stole på deg sjølv.
Preben; . Sjef på midten. Bestemann, men må sette sjansene.
Rune; . Kamp på det jamne. Blir litt dyp i rollen
Frank Sverre; . Bra i 1.omgang. Skaffa straffespark.
Arild; . Scorer et flott mål. Milevis unna formen.
Oddmund; . Scorer, men blir borte etter det. Lager ikke mål på 100%sjanser.
Flis; . Mangler teften for tida. Blir ingenting ut av jobbingen.

Stranda - Bergsøy 3-0 (0-0)

: Ingen

: Alf Furland, SIF
:Christoffer D Nilsen
:Ingen

Bortetap igjen
Ikkje så mykje å seie om denne kampen. Bergsøy fekk et nytt bortetap. Scorere på Stranda var Aleksander Håskjold, Tonny Åsen og Thomas Roseth.

Lars Ivar; . Vanskelig kamp. Burde stå meir på strek.
Tommy; . Ikke dagen. Heng med hodet. Plasserte seg feil.
Moen; . Bruker for lang tid med ballen. God i duellspill.
Polly; . Plasseringsproblem. Møtte en kjapp spiss.
Chris; . Vår beste mann bakover. Men dårlige pasninger.
Roy ; . Usikker med plasseringene.
Rune; . Banens beste, men slit med samhandlingen.
Preben; . Held for lenge på ballen, må presse bedre.
Frank Sverre; . Er ilag med Rune vår beste. Slo gode innlegg.
Arild; . Utrent, tung og treg. Du må trene!
Oddmund; . Soloartist. Må jobbe for laget.
Flis; inn for Roy, jobbet godt.
Marvin; inn for Arild.

Bergsøy - Brattvåg 4-0 (1-0)

: Oddmund Vaagsholm 3, Preben Hestad
: Trond Egil Hansen.

Ny god heimekamp
Oddmund fekk vist seg fram i dene heimekampen mot Brattvåg, men kampen blei ikkje avgjort før seint i 2.omgong. 1-0 kom etter 17.minutt, og det holdt til pause. Så scoret Oddmund to raske i det 81 og 85.minutt før Preben fastsatte resultatet til 4-0 i det 87.minuttet.

Lars Ivar; . En god kamp. Held oss inne med redninger. Litt sein når du fikk det gule kortet.
TommY; . Må bli flinkere å sikkre de to i midten.
Polly; . Speler på det jamne, litt problem i starten.
Chris; . Store problem i starten, må bli flinkere i oppspelsfasen.
Roy; . Jobber og står på, litt problem med plasseringene.
Preben; . En av dine bedre kamper. Flott mål.
KB; . Vår beste, sjølv uten trening. Klippe etterkvart.
Rune; . Mageproblem, men står på likevel. Vinn dueller.
Frank Sverre; . Starter bra, men litt problem med kondisjonen?
Arild; . Veldig god fram til du fikk strekk.
Oddmund; . Scorer 3 mål, viktig for laget. Slit litt med psyka.
Flis; . Må vere roligare med ballen, men jober bra.

Aafk2 - Bergsøy 1-0 (1-0)

: Ingen
: Tor Bjermeland, Spjelkavik
: Lasse Myrhol og Tommy Ingebrigtsen.
: Ingen
: 1; Lars Ivar Moldskred.

Christian Busæth sitt mål i det 39.minutt vart det avgjerende i denne kampen. Han var også banens beste i en kamp Lars Ivar Moldskred var best hos Bergsøy. Kampen blei spelt på Aksla Stadion.
- Du reddet poengene for Aafk idag, sa Per Rune Tødenes til Keeper Dyb etter kampen.
- Men det er jo derfor man har keeper, la han til med et skeivt smil.
Bergsøy har tapt fire av fem bortekamper, det burde vert ungått igår med bedre uttelling. -Vi er for snille i motstanderens straffefelt , sa Per Rune, som også mente Bergsøy ble snytt for straffe.

Lars Ivar; . Sjanselaus på målet, reddar mange fine. Kan sette ballen raskere igang.
Chris; . Kamp på det jamne, Må jobbe med pasningene.
KB; . Virker usikker, og tek ikkje ansver.
Polly; . Bør snakke mer. Må trene mer.
Tommy; . Gjer det du må. Bli tøffare.
Rune; . Jobber og slit, god jobb for laget.
Preben; . En av våre beste igjen. Slå ballen tidligere.
Lasse; . Ikke synlig i 1.omgang.
Roy; . Syden
Frank Sverre; . Vil mykje. Koker opp i ingenting.
Oddmund; . Farlig hver gang. Jober godt offensivt.
Flis; . Inn for Roy, jobber godt.

Bergsøy - Langevåg 2-0 (1-0)

: Rune Frantsen og Jarl Åge Wågsholm
:Oddmund Vaagsholm og Jon Rober Moen
:Ingen
3; Lars Ivar Moldskred, 2; Rune Frantsen.

Fortsetter heimeformen
To seine mål i kvar omgang (43 og 90+2) avgjorde dene kampen på Bergsøy Stadion. Men berre banens beste Lars Ivar Moldskred hindret at gjestene fekk mål. Rune Frantsen fekk også to poeng på Sunnmørspostens spelerbørs. Kampen vil nok bli husket for Rune sitt fantastiske brassespark etter corner. I avisen står det;"Det er sjelden en enkelt hendelse er verdt biletten alene, men det var tilfellet her. Dette nøler vi ikke med å kalle tidenes scoring på Bergsøy stadion. Runaldo steig til værs bare halvmeteren frå keeper Roy Henriksen som ikke fekk opp armene tidsnokk. Vi er overbevist om at 100 sambadansende brasilianere på tribunen hadde vore grønne av misunnelse."

Hasundgot - Bergsøy 2-3 (0-3)

: Jon Robert Moen, Oddmund Vaagsholm og Lasse Myrhol.
: Njål rønning, Valder.
: Oddmund Vaagsholm.
: 3; Lasse Myrhol.

Seier borte
Det blei en spennende kamp på Hasundgot stadion med mange ting å følge med på. Lasse Myrhol fekk skryt i avisen for kanskje å ha spelt sin beste Bergsøykamp gjennom tidene, mens Oddmund Vaagsholm ble utvist etter (det jeg oppfattet) at han kallte dommeren for ei løfse. Uansett, Bergsøy ledet klart 3-0 til pause, og de fleste trudde nok at Bergsøy ville cruise seg til seier. Andre omgang fekk derimot Per Ivar Meinseth score to mål på 1 minutt, i det 63 og 64 minuttet. Bergsøy klarte derimot å halde imot for presset i en 2.omgang som vart ganske anna enn den første.

Bergsøy - Åram 5-2 (1-2)

: Lasse Myrhol 2, Preben Hestad 2, Jarl Åge Wågsholm .
John Robert Moen.

God seiersrekke nå
Lasse myrhol og Preben Hestad sørget for fire mål mellom seg i en målrik kamp på Bergsøy stadion. Men den var jamnere enn resultatet. Åram ledet både 0-1 og 1-2 før to mål av Lasse sørget for 3-2 ledelse i det 68.minuttet. Flisa sørget for 4-2 målet i det 80.minuttet før Preben rundet av med 5-2.
Per Rune Tødenes var for øybikket i Brylløp, og Trond Paulsen var stand in.

Bergsøy - Ha/No 5-1 (2-0)

: Lasse Myrhol 2, Preben Hestad ,Jarl Åge Wågsholm, Oddmund Vaagsholm.
: Atle Moldskred, Hasundgot.
3; Preben Hestad, 2; Rune Frantsen, 1; Vegard Sævik

Femte seier på 6 kamper
Ny storsiger til Bergsøy i en kamp Ha/No blei rundspelt og fekk sitt trøstemål tilslutt. Preben Hestad blei kåret til banens beste, mens Rune Frantsen og Vegard Sævik kom like bak i poengene til Sunnmørspostens børs.

Vrf - Bergsøy 2-1 (1-1)

: Arild Kvalsund (str).
2; Arild Kvalsund

Tap på Dalemyra
Arild sitt straffemål blei ikkje nok til poeng iogmed VRF scoret to, i det 45 og 49.minutt. Robert Sogge var dominerende, mens Arild fekk også to poeng i sumpen, mens Stian Hole kapret det siste.

Lars Ivar; , Chris; , Polly; , KB; , Pål Andre; , Frank; , Preben; , Rune; , Fiksdal; , Arild; , Flis;

Bergsøy - Ellingsøy 2-1 (1-0)

: Tommy Ingebrigtsen og Oddmund Vaagsholm
: Hans J Finnsæther, Herd.

Ny heimeseier
Seiersmålet til Bergsøy kom denne gang i kampens aller siste minutt signert Oddmund. Geir Sperre scåret for Ellingsøy som måtte reise heim med et bittert tap i sekken. Men for Bergsøy sin del er dette noko av det dårligste som er prestert iår. Bergsøy kapteinen Rune spelte nok en god kamp.

Lars Ivar; , Vegard; , KB; , Polly; , Tommy; , Rune; , Preben; , Frank; , Vegard fiks; , Oddmund; , Flis;

Bergsøy - Hødd 2 0-0

: Ingen
: Øyvind Kringstad.
: 3; Lars Ivar Moldskred, 2; Karl Bjarte Vike.

Uavgjort heime
Rune Frantsen var nermast med et stongskudd i slutten. Laget; Lars Ivar, Vegard, KB, Ronny Pål, Tommy, Frank, Chris, Rune, Fix, Flis, Preben. Kampens suverene ener var Lars Ivar imål, minst tre ganger vann han 1 mot 1 situasjoner. Hødd burde kanskje ha avgjort kampen alt i 1.omgang. Frank kunne også scoret, men skaut med utsiden av foten...
Uoffisiell vurdering; Lars Ivar 9, Tommy Ingebrigtsen 5, Ronny Pål 6, KB 7, Vegard 6, Rune 7, Christoffer 6, Frank Sverre 5, Fik 6, Preben 5, Flis 6.

Tødenes karakterer; Lars Ivar; , Vegard; , Polly; , KB; , Tommy; , Frank; , Rune; , Chris; , Preben; , Flis; , Fiksdal;

Spjelkavik - Bergsøy 1-1 (1-0)

: Frank Hansen, Godøy.
: Christoffer Nilsen , Erlend Vike , Ronny Pål Kvalsvik og Vegard Sævik

Uavgjort borte
Har ingen kampreferat fra denne kampen, kun karakterer til spillerne.
Lars Ivar;, Vegard; , Polly; , KB; , Tommy; , Frank; , Rune; , Chris; , Preben ; , Flis; , Vegard Fiks;

Skodje - Bergsøy 2-8 (1-3)

: Jarl Å Wågsholm 3, Vegard Fiksdal 2, Rune Frantsen, Christoffer Nilsen, Frank Skorpen,
: Preben Hestad.
: 3; Rune Frantsen, 2; Vegard Fiksdal, 1; Christoffer Nilsen.

Storseier borte
Rune, Fiksdal og Christoffer fekk spelerpoeng i en målrik kamp der Flisa scoret tre, meden Rune og Fiks scoret hvert sitt på straffe. Fiksdal fekk også ett spelemål, mens Frank Sverre også puttet et mål.

Lars Ivar; . Må ta 1.målet på si kappe, elles arb.laus.
Vegard; . Treng tid på å komme igang. Engasjere seg mer frammover.
Polly; . Roter unødig mykje. Dårlig kamp med KB.
KB; . Datt ned på nivået til mange andre.
Tommy; . Bestemann bake, bør treffe medspillerne mer.
Frank Sverre; . En nesten kamp, endel bra, endel rot.
Rune; . Svak i 1.omgang.
Chris; . Bestemann på midten. Fint mål.
Vegard Fiksdal; . Slurver endel, må vere mer aggressiv.
Preben; Jobber bra heile kampen. Har meir å gå på.
Flis; . (BB). Putter 4 mål. Jobber og slit.
Frode; . Vil mykje, slurver litt.

Bergsøy - Stranda 0-2 (0-0)

: Ingen
: Ronny Pål Kvalsvik Og Erlend Eide Vike.
: 3; Rune Frantsen.

Surt heimetap
Offansive problem for Bergsøy etter at Arild Kvasund er på sjø og Oddmund Vaagsholm prøver seg hos lyn. Rune Frantsen var den beste speleren på et dårlig lag denne gang. Og han kunnet også scoret i en 1.omg der Stranda ikke var nær målet til Bergsøy. Men når Stranda i 2.omgang fekk det første målet, så raknet Bergsøy, og var nærmere 3-0 enn Bergsøy var mål.
Uoffisiell vurdering; Lars Ivar 5, Tommy I 3, KB 4, Ronny Pål 4, Vegard Sævik 4, Rune 7, Christoffer 4/5, Fix 3, Preben 2, Flis 3. Tommy blei bytta ut for Erlend.
Tødenes; "Stranda er et lag som vi bør slå heime!!". "Spekulasjonene om et nedrykksras i divisjonen er eg ikke redd for".

Brattvåg - Bergsøy 2-3 (2-1)

: Rune Frantsen , Preben Hestad (str), Frank Skorpen
: Oddbjørn Aam,Åmdal.

Fin bortesiger
Rune Frantsen var nok en gang den beste, og Tødenes gav uttrykk for at han ville gi dei to siste spelerpoengene til Frank Sverre og Preben Hestad. Preben er eg derimot veldig ueinig i akkurat denne kampen. Frank ble iallfall matchvinner i en god kamp av Bergsøy.

Bregsøy - Aafk2 1-1

: Jan Lund.
: Erlend Eide Vike.
: 3; Rune Frantsen, 2; Vegard Fiksdal.

Uavgjort på heimebane
Bergsøy hadde kontrollen på heimebane gjennom heile kampen. Men slit offansivt for tida. Dei fleste Bergsøyspillerne var under par, og maktet ikke å score. Steffen Kvalsund kom inn som et friskt pust og var nær scoring, men det var gjestene som jublet da dommeren blåste.

Langevåg - Bergsøy 3-0 (3-0)