1959

Sesongen 2000
#

Bergsøy endte på en 8.plass.
Per Rune Tødenes tok laget til en 8.plass i sin siste sesong som Bergsøytrener. Frank Sverre Skorpen blei årets spelar i 3.divisjon med 24 poeng i Sunnmørspostens børs, mens Geir Sandnes fikk 12, Karl Bjarte Vike 9 og Preben Hestad 7 poeng.
Bergsøy Fotball heimeside treng hjelp for å få mer informasjn om 2000-sesongen. Dette er kanskje den sesongen som mangler mest informasjon av samtlige!

Vel møtt til fotballsesongen 2000

Fotballsesongen 2000 er no igang, og vi står framfor mange utfordringar både sportsleg og administrativt. Bergsøy har dei siste åra vore ein av dei leiande breiddeklubbane i kretsen, og det har vist seg med flotte resultat og kretsmeistertittlar. I sesongen 1999 vann lillejentelaget og OldBoyslaget kretsmeisterskapen i sine klasser. Damelaget var og svært nær å rykke opp til andre divisjon, men enda tilslutt på andreplass. Herrelaget var og nær å kunne nå kvalifiseringsspel for opprykk, men enda tilslutt som nummer fem i sin avdeling. I år vil målsettingen for herrelaget være å hamne i øvre del av tabellen, men når sentrale nøkkelspelarar er reist på skule, og andre har gått til Hødd, vil grunnlaget for en så god sesong være redusert. Trenar for A-laget er Per Rune Tødenes, som går for sitt tredje år. For damelaget vil det heilt klart være muligheter å kunne nå toppen i sin avdeling. Arne Klepp er trenar for dei iår.

Bergsøy har på dei aldersbestemte klassene god rekruttering, og det har vore ei stor utfordring å engasjere trenere og støtteapparat rundt laga. Vi er her avhengig av at alle fotballvener og foreldre stiller opp slik at vi greier å halde oppe det høge aktivitetsnivået. Næringslivet i distriktet er ein viktig nøkkelspelar for oss, og vil rette ei spesiell takk til alle bidragsytere og hovedsponsorar. Det er desse som gjer det mogleg å halde 21 lag med nærmare 300 aktive i full sving. Vi håper at samarbeidet kan utvikle seg vidare, og håper at lokalsamfunnet ser verdien av det arbeidet som vert lagt ned for barn og ungdom.

Eit viktig satsingsområde for inneverande sesong vil være å syte for gode treningstilhøve og utbedring av eksisterande anlegg. Særlig hovedbana på Bergsøy Stadion må sikrast prioritet i den kommunale drifta, for å kunne bli et bedre anlegg. I tillegg treng ein et bedre anlegg for trening som kan avlaste Huldalen. Det er difor satt igang planarbeid for å kune skaffe tippemidlar til eit treningsfelt av kunstgras ved sidan av Bergsøy Stadion, som kan brukast av fleire grupper og lag. Men skal en greie det trengst det engesjement og positiv satsing fra alle. Til slutt vil eg på vegne av styret ynskje alle lykke til med sesongen 2000.

Ingen

SIF går vidare i cupen etter ein fortent 3-1 siger borte mot Bergsøy onsdagskvelden. Og det var ein sterk 2. omgang som sikra favoritten vidare cup-billett. Sigeren var fortent nok, gjestane var gjennomgåande betre enn Bergsøy i denne kampen. Men det unge heimelaget ga favoritten frå 2. divisjon overraskande god motstand før kvilen.

1. omgang var kjedelig og nesten sjansefri den fyrste halvtimen. Men så kom det brått ei scoring som varma tilskodarane, og det var populært nok heimelaget som tok leiinga. Frå nærmare 25 meter klemte Jarl Åge «Flis» Vågsholm til på beste Beckham-maner, og ballen suste inn i hjørnet bak ein sjanselaus John Arne Storøy i SIF-buret. SIF-gutane kom raskt til hektane att etter baklengsmålet. Berre fem minutt seinare vart det utlikning, då Kai Birger Myrold kontant styrte ballen i hjørnet. Det vart med desse to scoringane i ein omgang der det var vanskeleg å sjå divisjonsskilnad på laga.

Men skilnaden kom klart til syne etter pause. SIF opna friskt og offensivt, og var aktive i luftromet framfor Bergsøy-målet. Fleire headinger var nær scoring, og eit mål låg i lufta. Det kom, men det måtte eit frispark til for å knekke Bergsøy. Svein Arve Alnes fann eit hol i Bergsøy-muren, og ballen smaug seg gjennom og inn i målet. Kvarteret før slutt auka Stian Bjørdal til 3-1 etter eit praktangrep der Bergsøy vart heilt utspelt, og der ballen gjekk i mange trekk før Per Øyvind Iversen slo inn til Bjørdal som sette spikeren i Bergsøy-kista. Etter kvilen var Bergsøy ikkje med i det heile teke, og hadde ikkje ein einaste målsjanse.

SIF-trenar Svein Slinning var nøgd med sigeren, men ikke med spelet.
- "Vi sprang ikkje nok, men det hjalp då vi bytte inn nokre spelarar. Det var ikkje 2. divisjonstakter over oss i dag, og då tenker eg mest på viljen til å prestere. Den mangla hos litt for mange spelarar", meinte Slinning.

Bergsøy-forsvarar Ronny Pål Kvalsvik spelte i 1998 for nettopp SIF, og han hadde ingen problem med å godta at det beste laget vann denne kampen. På sitt eige lag syntes han at forsvaret klarte seg godt.
"Men vi skapar altfor få sjansar framover", meinte Kvalsvik. Så her har trenar Per Rune Tødenes mykje å ta tak i.

Volda og Bergsøy delte poenga

Volda - Bergsøy 2-2

Ukjent
Ukjent
Ukjent

Etter fleire dagar med tett regnver måtte seriekampen mot Bergsøy flyttast til grusbana på grunn av overvatn på grasbana, og sjølv om det vart opplet, så svikta publikum nok ein gong. Berre 35 betalande er ikkje mykje å skryte av.
Kampen vart ein gjengangar, der voldalaget burde dratt sigeren i land, men greidde ikkje score meir enn to gongar på alle sine sjansar. Då Ove laga 2-1 ti minutt før slutt, trudde likevel alle at no var siger nummer eit faktum, men nei, Bergsøy kontra like før slutt og utlikna til 2-2.

Bergsøy utspelt i Velledalen

VRF - Bergsøy 6-1 (4-1)

Ukjent
Ukjent
Ingen

KAMPEN:

5.min: Kalddusj etter 5 min. 0-1. Etter vi mister ballen på midtbana, Oddgeir blir spilt tunnel på, før en stikker frem til spissen som i duell med Bård Anton vinner duellen og setter ballen sikkert i mål. Åpningen vi ikke skulle ha.
6. min: Rett etter kunne det ha stått 0-2. Innlegg fra venstre side og en totalt umarkert spiss setter ballen utenfor for blankt mål. Slett markering.
7. min: Frispark til VRF. Ble tatt kjapt, gikk via en Bergsøying, og ballen triller utenfor det åpne målet etter som keeper dirigerer mur. Mer skjedde ikke de 25 første minutta. Etter VRF sleit i åpninga, så løsna det for heimelaget.
25. minutt: Flott VRF angrep Ole A. Fet flott igjennom til Morten B. som skyter. Keeper gir retur, klabb og babb innenfor 5 meteren, før det ble avklart til corner. Dårlig "kriging" i feltet av VRF i denne situasjonen.
27. minutt: 1-1. Ole A. Fet med en stikker ned på høgre sida til Jostein Linga som med et direkte innlegg til Frode L., som kriger ballen i mål. Vi er tilbake i "matchen".
31. minutt: 2-1. Nydelig stikker frem til Ronny som er alene igjennom, slår en perfekt ball over til Frode Linga, som blir lagt ned. Straffe. Den blir sikkert satt inn av Ole A. Fet. Vi har "snutt matchen" !
35. minutt: Nydelig gjennomspill av Morten B. og Jostein Linga alene igjennom. Gjør ingen feil, runder keeper og setter ballen i mål. 3-1.
39. minutt: Forsvarsglipp, men skuddet ble godt reddet av Stian H.
41. minutt: Nydelig skudd av Morten B. via en Bergsøying og i tverrliggeren.
43. minutt: Corner av Ronny S., klabb og babb før Jostein L., på bakerste, styrerer inn 4-1.

Pause: 4-1 Sterkt å snu 0-1 til 4-1 på 15 minutt. Svak åpning og sterk avslutning på 1. omgang. Jim B. sleit p.g.a. skade, og ble byttet ut med Bengt B. etter pause.

2. omgang: Jeg vet ikke hvem som sov mest av publikum eller spillerne de første 25 minuttene av 2. omgang. Men stilt var det ivertfall....
70. minutt: Igjen våkner vi i slutten av omgangen. Et flott VRF angrep der Frode L. går ned på siden og legger til Ronny, som direkte styrer den over til Ole A. Fet, som igjen styrer den inn til 5-1.
72. minutt: Ny stor mulighet av VRF. Ole A. Fet gjør alt selv, går også forbi alt som er, men skuddet blir avklart på streken.
75 minutt: Frispark i farlig posisjon for Bergsøy. Kjempeskudd, og en praktredning av Stian H. .
80. minutt: En fenomenal scoring av og med Ole A. Fet. Først lurer han Backen trill rundt, før han briljant legger ballen i bue via stolpen og i mål. En nydelig scoring.

Uavgjort i serieopninga

Bergsøy - Sunnylven 1-1 (0-1)

Ukjent
: Oddbjørn Hatlehol, Brattvåg.
Ukjent
Ingen

29.april 2000 spelte Bergsøy årets første seriekamp, på Huldalen grus kl 1500 mot Sunnylven med 50 tillskodarar. Det var naturligvis knyttet stor spenning til Sunnylvens debutkamp i 3. divisjon, og laget reiste til Fosnavåg for å spille mot Bergsøy. Vanskelig periode Etter sidebytte skulle Sunnylven satse på å fortsette som i første, men i stedet ble det mye kaos og kluss, spesielt i midtbaneleddet, noe som førte til at Bergsøy kom mye lenger frem på banen. Dette straffet seg raskt, og etter bare noen få minutter var det utligning til 1-1. Sunnylven fortsatte en stund med samme problemer, men det ble forsøkt rettet på, noe som viste seg vellykket. Midtbanen trykket litt lenger fremover og hjalp således også spissene i det offensive spillet, samtidig som presset kom lenger fremme på banen. Sunnylven greidde på denne måten å jobbe seg inn igjen i kampen, og til tross for at Bergsøy hadde en del halvgode sjanser, pluss at de kanskje ble snytt for en straffe, kunne faktisk Sunnylven klart å stikke av med alle poengene i sluttminuttene, da en spiller omtrent sto for åpent mål. Uansett, Sunnylven kom fint gjennom den første kampen i årets 3. divisjon, og 1-1 borte mot Bergsøy er nok ikke et resultat laget bør være skjemt over, selv om motstanderen kanskje ikke er det beste laget i divisjonen. Sunnylven manglet også storscorer Terje Flåm...

Sunnylven hadde vel regnet med å bli utsatt for et enormt kjør fra Bergsøy, men det var faktisk Sunnylven som åpnet best og som jobbet og slet og hadde ballen mest i åpningen av kampen. Laget kom til flere halvgode målsjanser, samtidig som laget ikke viste noen respekt for motstanderen. Etter det første kvarteret roet tempoet seg litt, og Bergsøy kom mer inn i kampen, uten helt å komme til de store sjansene. I det 37. minutt på et langt oppspill, feilberegner keeperen til Bergsøy spretten på ballen, kommer så vidt bort i ballen som spretter over, og Jens Arve Forbord kan enkelt sette ballen i nota. Etter dette kommer Bergsøy bare mer og mer inn i kampen, men stillingen holder seg til pause.

Hellemyr stadion, Tilskodarar: 200, 08.07.2000 16:00

Sunnylven måtte virkelig skjerpe seg i andre omgang, og laget trykket på offensivt. Det virket som om det kollektive samspillet satt bedre, og Sunnylven fikk sin redusering av Jørgen Helset i en klynge etter dødball. Selv om laget så ut til å være mer på hugget etter pause, så varte det heller ikke så lenge før Bergsøy svarte med flere scoringer. Det endte med et flaut og surt 2-5 tap. Det begynner å se mørkt ut for Sunnylven sin del med tanke på å kunne stå i divisjonen. Etter at Bergsøy vant, er det nå blitt en liten luke frem til lagene foran.

Det begynte ganske så bra for Sunnylven, som produserte flere gode angrep med store målsjanser som resultat. Om marginene hadde vært på Sunnylven sin side, hadde laget ledet 2-0 ganske raskt, men slik gikk det ikke. Bergsøy derimot, arbeidet seg inn i kampen, samtidig som hjemmelaget slet alvorlig med den defensive organiseringen, særlig på midtbanen. Dette førte til flere og flere gode angrep for Bergsøy, spesielt fra Bergsøy sin venstre kant. Det skulle da også lønne seg, for bortelaget scoret to raske mål og sørget for ledelse til pause.