Historikk.com

Treningsleir i Danmark 2002

Arkivet:
Bergsøy hadde en suksessesong i 2002, og en må vel også seie at laget hadde en suksess-treningsleir i Danmark. Avreise var 19.juli kl 0600. Bussen gjekk til Larvik og tok danskebåten derifrå, og frå kaia tok det en times kjøretur for å kome til Blokhus. Etter en lang ventetid fekk spelarane kome inn på hotellromma sine kl 12. Det var litt varierte antall spelarar på kvart rom. På det eine rommet var det ganske overbefolka, med Anders, Frank-Sverre, Roy, Steffen, Arild, Lars og Tittan som skvisa seg inn.

Minigolf og bowling var sjølvsagt poppulært, og treningane starta også raskt å kome igang laurdagen vi kom fram. Allereie søndag var det klart for den første treningskampen. Treninga foran kampen blei benytta til fotballtennis (hvorav "landslaget" Martin og Steffen tapte samtlige kampar), før vi altså møtte KFUM Oslo seinare på dagen. Bergsøy klarte å fullføre med å vinne 3-1. Frank Sverre Skorpen scåra to mål og Steffen Kvalsund scåra det siste.

KFUM Oslo var et juniorlag, men dei var bra tekniske og fysisk sterke for alderen. Dei spelte rask og god fotball, omtrent det motsatte av det Steffen Kvalsund gjorde på sin høgrekant for dagen. Steffen fekk mykje av det sportslige oppholdet amputert grunna betendelse i høgrekneet. 0-0 til pausen var et greitt resultat. I 2.omgang var det Bergsøy som først hadde sjansen til å scåre da Jarl Åge Wågsholm fekk sjansen, men i pressa situasjon satte han ballen over ope mål. Men så kom scåringa, og 1-0 var et flott mål av Frank Sverre Skorpen. Enkelte hevda det var offside i de han fekk ballen over forsvaret, men i rettferdighetens navn så venta han faktisk før forsvaret tok han igjen. Derimot fekk han likevel avfyrt et veldig bra skudd som fra god avstand sat klistra i hjørnet. God prestasjon. 2-0 målet var nesten litt merkelig. Steffen Kvalsund som gikk ut til pausen blei kasta innpå igjen. Rett inn på bana, tok imot ballen, sprag - og scåra. Det var litt komisk, men viste kanskje at han trivst bedre på venstrevingen enn høgrevingen. Det siste målet skulle kome litt seinare. Frank Sverre vendte fint inne i feltet og satte ballen over keeper. Trøstemålet til KFUM kom mot slutten etter et gjennomløp av deira beste spelar. Kanskje det mest oppsiktsvekkande for heile kampen var at KFUM var bedre enn Bergsøy i luftduellane.

Mandangen var det starten på den interne turneringa. Laga var inndelt i romlag. Kort fortalt så vann laget der Rune Frantsen var kaptein. Nesten kamp var torsdagen, med Voss som motstandar. Det endte i et 1-3 tap, med stillinga 1-1 til pause. Den første omgangen var jamn, hvorav Voss fekk det første målet. Jarl Åge Wågsholm utligna med ei headding etter corner. Det var jamnt lenge, men etterkvart blei det tynnt i rekkene for Bergsøylaget. Rune og Frank måtte gi seg, og fleire etterkvart. Halvskada spelarar måtte fullføre.

Som ei avsluttning på treningsleiren blei det et besøk på sommarland. Vi hadde tidligare i uka hatt en fin fellesmiddag i Blokhus, og det var en topp sosial tur med shopping og trening.